Despre Italia de la A la Z

Secretul succesului Italiei este simplu: aici gasesti tot ce iti poate dori sufletul – vacante excelente pe plajele din Mediterana, o gama super bogate excursii, statiuni de schi si cumparaturi profitabile. De la Roma la Napoli, de la Alpi inzapeziti pana la insulele insorite – totul despre Italia: harti, lucruri nestiute si necesare, drumuri, fotografii, hoteluri.

Despre regiuni si statiuni, diferenta de timp, clima Italiei, harti si vami, obiceiuri, unde si cum se ajunge, transport, inchirieri auto, telecomunicatii si Wi-Fi, hoteluri, bani, cum sa evitam problemele, bauturi, schi, tratamente si cumparaturi, bucatarie, restaurante, tratore si pizzerii, divertismente si atractii turistice si multe, multe altele… veti gasi aici.

Ar fi un mare pacat ca cineva din Italia sa se planga de lipsa de atentie a turistilor – atat iarna, dar mai ales vara. In fiecare sezon, milioane de oameni vin cu entuziasm in vacanye si iau cu asalt celebra „cizmulita”, gasind pentru aceasta calatorie multe motive bune: o paleta larga de „excursii” cu adevarat cochete si super-saturata, o mare calda curata, plaje bune si natura frumoasa. Calatorii nu sunt descurajati nici de preturile relativ ridicate pentru vacantele in Italia si de echipamentele destul de ascetice ale majoritatii hotelurilor din orase. Cu toate acestea, aceasta observatie nu se aplica de obicei la hotelurile de pe coasta. Un alt punct al programului italian este un tratament de inalta calitate, desi nu este ieftin, la spa-uri cu ape termale.
In afara de toate astea nu se poate uita de istoria acestor meleaguri, vestigii demne de atentie si cunoscute in toata lumea intalnesti la tot pasul.

Exista o asemenea gluma: 25% din bunurile culturale mondiale sunt concentrate in capitalele lumii, restul de 75% sunt imprastiate prin toata Italia. Uau, ce pacat ca nu sunt un cunoscator. Ii invidiez pe oameni care privesc cu placere in jurul pietei Campo din Siena sau privesc cu admiratie frescele lui Giotto din Ravenna … Mie imi place de patriarhalul Pesaro, uimitorul Amalfi, magnificul San Remo si minunatul Volterr. In primul rand, pentru stilul lor de viata special. Il numesc „arta” italiana. Mai rame de adus aminte de fenomenalul Michelangelo, Leonardo da Vinci… Dar le lasam pentru alta data. Sa incepem cu inceputul.

Anunturi similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *