Regiunile si statiunile din Italia

Nordul Italiei il putem numi Italia internationala, la prima vedere nu este atat de usor de diferentiat de Franta sau Elvetia. Dar aici este concentrat asa zisul pisc al modei, in aceasta regiune se merge pentru cumparaturi, precum si pentru statiuni de schi. Centrul Italiei este punctul central al istoriei si culturii: acesta este Roma cu obiectivele sale la fiecare pas, Vaticanul, Pisa si campurile din Toscana. Iar sudul Italiei este chiar Italia din filmele cu Adriano Celentano: inceata, luxurianta, cea mai calduroasa si cea mai insorita – cea mai „italiana”. Cititi mai multe detalii despre toate zonele si insulele din Italia in articolele noastre.

Orasele din Italia

In Italia exista mai mult de 8 mii de orase mari si mici, dar exista cateva, pe care daca nu le-ati vizitat puteti considera ca nu ati fost in Italia. In primul rand, acestea sunt orasele istoriei: Roma unica cu cultura sa antica, bizantina si medievala, Vaticanul si resedinta papei; Salerno cu parcurile sale arheologice, lumea greaca antica si monumentele de arhitectura din Siracusa. Amatorii de istorie ar trebui sa viziteze si Valea Templelor din Agrigento si orasul Sfantului Anton de Padova.

Pentru arta, merita sa mergeti la Florenta, desigur – cea mai mare colectie de tablouri din Italia este adunata in Galeria Uffizi. Nu puteti sa nu vizitati Venetia: acest oras, construit pe canale, este in sine o mare atractie in aer liber. Cele mai luxoase cumparaturi se afac la Milano, iar naturile romantice vor aprecia Verona.

Pentru un fel de respiro si pentru a „digera” impresiile cel mai bine e sa mergeti in sudul tarii – aceasta regiune pare sa fi fost creata pentru a nu face nimic. De exemplu, diverse festivaluri se organizeaza constant la Bari, iar muzica vesela nu se opreste nici ziua, nici noaptea. Puteti sa va retrageti in natura in orasul sicilian Trapani – exista doar campuri si cativa fermieri (cu mancarea lor din ferma – acest lucru este important). Ei bine, bineinteles, Napoli – anume acolo au inventat pizza. De atunci, Napoli considera ca datoria lor fata de umanitate este indeplinita si duc un stil de viata foarte inactiv.

Statiuni de plaja
Statiunile de plaja sunt situate in Italia pe intregul perimetru al tarii – in total peste 7.500 km. Aproape intreaga coasta a tarii se remarca printr-o intrare lina spre mare si golfuri frumoase.

Cea mai populara statiune italiana de plaja este Rimini. Acestea sunt 15 km de plaje cu nisip, o mare selectie de hoteluri pe coasta si o gama larga de divertisment. Pentru publicul bogat – Lido di Jesolo si restul rivierei venetiene cu nisip dolomit, ape limpezi si foarte calde, precum si riviera toscana cu hotelurile si restaurantele sale de lux. Cei care iubesc petrecerile si sarbatorile pana dimineata 7 zile pe saptamana vor aprecia San Remo, iar cei care doresc sa se relaxeze in natura divina – drumul catre coasta Adriatica la Puglia si Emilia Romagna.

Alte informatii detaliate despre statiunile de schi si medicale – mai jos, in sectiunile relevante.

Italia

Regiunile și stațiunile din Italia

Anunturi similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *