Romanii din Roma

Dupa ce v-am povesti peripetiile mele la Roma, cred ca e timpul sa facem si rubrica special dedicata romanilor ce s-au stabilit in capitala Italiei, nu de alta, dar nu vreau sa se supere pe mine tocmai cei ce stau acolo unde sa da ora exacta, cum spunea unul dintre cei mai buni prieteni romani aflati in orasul lui Romulus si Remus. Apoi promit sa ma ocup si de fratii nostri de peste Prut, moldovenii.

Desi nu am locuit in Roma decat 4 zile, am sa va pun pozele pe FaceBook, caci am reusit in aceste patru zile petrecute la Roma sa faca peste 1000 de poze cu ceea ce mi-a placut acolo. Sper sa veniti si voi cu poze inedite, daca este posibil cu romanii stabiliti aici si care se intalnesc, sper eu la o bere macar odata pe luna.

Stiu ca impresia italienilor nu este tocmai buna fata ce compatriotii nostri, mai ales ca ziarele si politicienii nu scapa nicio ocazie sa ne arate cu degetul, parca ar fi o razbunare pentru ce au patit ei acum 70 de ani, cand erau emigrantii cei mai napastuiti din cele doua Americi. Poate daca si noi am reusi sa le aratam fata noastra buna, macar pe internet la inceput, caci fiti siguri ca ne citesc chiar si ei, find curiosi cum ne prezentam noi insine, sau poate reusim sa facem o pagina speciala doar in limba italiana, sa dovedim ca putem si stim ce trebuie sa facem, am mai schimba ceva. Pana atunci va salut dragi compatrioti din Roma, sper sa va simtiti bine alaturi de noi, chiar si ina ceste zile de inceput de drum.

Impresii din Roma

Anunturi similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *