Romanii persecutati in Italia

Am locuit la Milano timp de trei ani, pana in 2010, cand am revenit acasa si am pus pe picioare o mica afacere online, cu produse hand-made. Impreuna cu Florin am tot incercat sa pun suflet in forumul romanilor din Italia, munca irosita dupa parerea mea. Insa nu despre asta este vorba ci despre un fapt real, petrcut la Milano si fara nicio legatura cu tiganii sau alte fapte savarsite de concetatenii nostri – indifrent de culoare, religie sau mai stiu eu ce.

Curtea de Apel din oraşul italian Milano a redus cu o treime valoarea daunelor destinate familiei unui român decedat într-un accident rutier, motivând decizia prin faptul că nivelul de trai din România este mai scăzut decât cel din Italia

Romanii persecutati in Italia in 2015

Ati inteles acum despre ce este vorba nu-i asa? Adica daca suntem saraci, desi depinde cum privesti lucrurile, stiu ca multi dintre cei invinuiti ca fura sau cersesc in Itlaia au palata la care italienii nici nu viseaza, dar asta e o alta discutie. Cum adica sa stabilesti despagubiri in functie de venitul mediu pe tara? Adica daca moare un Italian e ok, un roman aproape ca nu conteaza si un refugiat din Africa ar trebui sa dea el bani ca i-a intristat pe italieni? Sper ca vom avea vesti de la tribunalul european, poate se invata minte odata. Sau daca NU, sa facem si noi la fel, daca pateste ceva un italian in Romania, sa zicem de exemplu – i se fura masina, nu-i dam nimic, ca are bani destui sa-si ia una noua. Merge mai nea italianule?

Curtea de Apel din Milano a considerat ca romanii sunt de trei ori mai putin valorosi decat italienii. Adica daunele primigte de un cetatean roman sunt de trei ori mai mici. Daunele au fost stabilite la 140.000 de euro, iar din cat e inteleg s-a redus cu 30% – desi din titlurile ziarelor italiene se intelege ca de fapt a primit 30% din ceea ce i se cuvenea. Oricum ideea ramane, de ce sunt romanii europeni de mana a treia?

Legislatia in Italia

Romanii persecutati in Italia in 2015

Anunturi similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *