Vaprio D’Adda, in apropiere de Milano

Acum 10 ani eram si eu in Milano, era pe vremea cand desi circulam liber in Europa, trebuia sa ai bilet de avion, rezervare la hotel si ceva bani in buzunar. Am trecut si pe langa Vaprio D’Adda, doar ca pe vremea aceea nimeni nu tragea cu pusca in romani, ba mai mult chiar era bine in Italia pentru cei care incercau sa-si inceapa o noua viata. Acum se trezesc cu masinile incendiate, cu un glont in cap, deci trageti singuri concluzia.

Vaprio D’Adda, in apropiere de Milano

Cel car el-a omorat pe romanul venit la furat era pensionar si locuia cu intreaga sa familie la Vaprio D’Adda, in apropiere de Milano. Nu stiu daca a rezolvat ceva impuscand hotul, daca asta ii va descuraja pe romanii veniti in Italia la furat, dar ceea ce conteaza este faptul ca iar macaronarii sar la gatul romanilor.  Francesco Sicignano, pensionarul ucigas a fost arestat si este cercetat pentru ca a cam sarit calul cu pedeapsa, iar daca politia va decide ca nu era necesar sa-l impusete pe roman, va fi inchis pentru ceva vreme.

Ok, am inteles – romanul a venit la furat cu cativa amici – or fi fost tot romani, or fi fost italieni sau sirieni? Acum nu mai exista sansa ca martorul sa depuna marturie, deci este posibil sa nu aflam niciodata. Dar de ce se revolta lumea impotriva romanilor? Cumva italienii nu comit furturi si ilegalitati pe unde umbla, sau cum? Cati dintre cei peste un milion ( sau poate doua ) de romani din Italia comit faradelegi? Sa fie un procent? Adica sa zicem 10 mii? Ma indoiesc ca avem pe tritoriul Italiei 10 mii de pungasi, dar si asa fiind este infim.

Romani langa Milano

Vaprio D’Adda, in apropiere de Milano

 

Anunturi similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *